От понеделник Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” възобновява работата си със своите читатели във всички отдели и в традиционното си работно време – от 8:00 до 18:30 ч. в дните от понеделник до петък и от 9:00 до 17:00 ч. в съботните дни. Това съобщиха днес от библиотеката.

Затворени засега остават единствено читалнята на Детски отдел и читателските места за ползване на Интернет, а престоят на читателите продължава да е ограничен до 30 минути в залите за заемане на литература за дома и до 2 часа в читалните за възрастни. Културните събития в библиотеката се осъществяват при заетост на местата до 30% от капацитета на залата.

Достъпът до библиотеката продължава да се осъществява при строго съблюдаване на противоепидемичните мерки. Читателите трябва да са със защитна маска, задължителни са дезинфекцията на ръцете и обувките на входовете на библиотеката и спазването на необходимата дистанция. Помещенията за обслужване на читателите подлежат на дезинфекция на всеки 2 часа, а върнатите библиотечни документи – на 72-часова карантина, преди да бъдат предоставени за ново ползване.

ШУМ.БГ