Отборът на „Шумен 61“ излезе начело във временното класиране на А група по хандбал при мъжете, след като спечели днес 9-тата си победа. Шуменци победиха с 30:27 (18:11)  „Спартак“ във Варна. Така „Шумен“ има вече 18 точки в актива си, с точка повече от „Осъм“ и с две - от „Пирин“. Тези два отбора излизат утре един срещу друг в дербито на 13-ия кръг на шампионата.

Срещу „Спартак“ Варна в днешния двубой „Шумен“ поведе с 14:7 в 20-ата минута, а на полувремето двата тима се оттеглиха при 18:11 за шуменци. Тази разлика се оказа достатъчна за „Шумен“ да спечели мача, в който много силни прояви имаха вратарите на двата тима.

В края на срещата „Спартак“ върна интригата, след като намали аванса на шуменци до 3 гола три минути преди последния съдийски сигнал – 27:30. В оставащото игрово време обаче нито един от отборите не успя да организира атака, която да приключи с гол и така този резултат се запази като краен за двубоя.

Следващата среща на „Шумен“ по програма е на 13 февруари, когато тимът приема „Локомотив“ Горна Оряховица, единственият тим, от който шуменци имат загуба.

„Пирин“ спечели мача срещу „Осъм“ с 31:25 (16:12) и също като „Шумен“ има вече 18 точки в актива си. Заради по-добра голова разлика „Пирин“ е на първо място във временното класиране.

ШУМ.БГ