Горски служители от Шумен заловиха снощи бракониер, отстрелял  млад сръндак на територията на ПП „Шуменско плато“, съобщиха от пресцентъра на Изпълнителната агенция по горите.

Инспектор от РДГ-Шумен получил сигнал за бракониерски лов в района, за който отговаря. Въпреки, че е в почивка, служителят предприел обход на горската територия, за да влезе в дирите на ловеца. Малко по-късно чул изстрели. Мъжът се свързал с мобилен екип на ДГС-Шумен за помощ.

Проверяващите бързо открили бракониера, а малко по-късно и застреляния от него сръндак. Подаден бил сигнал до РУ на МВР-Шумен, пристигналите полицаи арестували нарушителя.

От пресцентъра на ОДМВР – Шумен съобщиха в понеделник, че бракониерът е 51-годишен мъж от Шумен.

Той е установен на 30 януари. На границата на ПП „Шуменско плато“ и землището на село Новосел служители на РДГ – Шумен спрели за проверка на пътя за село Кочово близо до „новоселския мост“  водач на Сузуки Витара с шуменска регистрация. В автомобила горските служители открили заредена ловна карабина и боеприпаси. Близо до мястото на проверката открили и труп на дивеч - сръндак с огнестрелна рана.

За престъпление по чл. 237 ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.

ШУМ.БГ