Три каруци с два пространствени кубически метра дърва за огрев, са задържани на територията на ДЛС-Паламара. Това е станало в края на миналата седмица в горския район на Тодор Икономово при проверка на държавните гори в района, съобщиха от Североизточното държавно предприятие /СИДП/.

При обхода проверяващи не констатирал нарушения, но заради зачестилите кражби на дърва за огрев служителят на ДЛС-Паламара решил да се върне след проверката и да обиколи отново територията, за която отговаря. Оказало се, че бракониерите са влезли в гората веднага след като проверяващите напуснали Тодор Икономово. Горският уведомил полицията за незаконните дървосекачи, за които това е поредното провинение.

Бракониерите оказали съпротива, за което на място пристигнал  и един полицейски екип. Ситуацията била овладяна, каруците били конфискувани, а на тримата бракониери  съставили 6 акта.

Общо 273 са проверките извършени през седмицата от служители на петте териториални поделения в област Шумен. По  време на проверките е съставен още един констативен протокол в ДГС-Шумен, а два акта за различни нарушения са разписали горските от ДГС-Преслав, уточняват от СИДП.

ШУМ.БГ