Церемонията по връчването на Златните глобуси в края на февруари ще се проведе както от Лос Анджелис, така и от Ню Йорк, съобщиха организаторите във вторник. Номинираните за работата си в киното и телевизията ще участват от места по целия свят.

Пандемията направи невъзможно провеждането на обичайната бляскава вечеря в Бевърли Хилс. Вместо това комедийната актриса Тина Фей ще излъчва на живо по телевизия NBC от Ню Йорк, докато съ-водещата Ейми Пьолер ще бъде в Лос Анджелис.

Други подробности все още се уточняват преди церемонията на 28 февруари, която е първото голямо награждаване в навечерието на Оскарите.

Номинациите за Златен глобус, организирани от Hollywood Foreign Press Association, ще бъдат обявени по-късно днес.

Пандемията предизвика големи промени в начина, по който се произвеждат и награждаванията за телевизия през последните месеци. Наградите "Еми" през септември миналата година имаха десетки номинирани, които се появиха чрез видеовръзка, докато други шоута включват смесица от предварително записани изпълнения и такивана живо.

Пандемията също така отложи церемониита по връчването на Златния глобус и Оскарите с няколко месеца. Обичайно глобусите се връчват в началото на януари, докато наградите на Академията ще се обявят на 25 април, а не на обичайната дата в края на февруари или началото на март.

Дневник