Офис на Политическа партия "Има такъв народ" бе открит днес в Шумен. За събитието пристигнаха зам.-председателят й Тошко Йорданов и главният секретар Виктория Василева.

"Партията е създадена с една цел - решенията от референдума да се превърнат в закон. 2,5 милиона българи ясно изразиха, че искат промяна в политическата система и преминаване от пропорционална в мажоритарна избирателна система. Другите приоритети са един лев партийна субсидия и електронно гласуване", каза пред журналисти Йорданов.

Зам.-председателят на партията не пожела да говори за това с кого биха се коалирали след изборите, но подчерта, че не биха го направили с партиите "от статуквото" - БСП, ДПС, ГЕРБ, ВМРО и НФСБ.

Той не даде твърд отговор за листата за народни представители в Шумен и кой ще я води. "За водачи е рано да говорим, ще ги покажем тогава, когато смятаме, че трябва да ги покажем, има си законов срок", каза той и отклони въпрос за начина на номиниране на и излъчване на листи, като добави, че това е вътрешнопартиен въпрос и че механизмът е уреден в устава на партията.  

Областен координатор на "Има такъв народ" за Шумен е Петър Петров. Той е определен за такъв след кастинг при Слави Трифонов. Петров каза за себе си, че е семеен с две деца. Завършил е висшето си образование в САЩ, има бакалавърска степен по маркетинг и магистърска по бизнес администрация. В момента се занимава с туризъм, има фирма за маркетинг и малък семеен хотел в Шумен.

ШУМ.БГ