Стартът на световното първенство по ски алпийски дисциплини беше отложен заради обилен снеговалеж в Доломитите. Домакин на форума е италианският зимен курорт Кортина д'Ампецо, като първото състезание трябваше да се проведе в понеделник.

За начало на форума беше предвидена алпийска комбинация при жените. Организаторите са работили цяла нощ, но след инспекция на трасето и среща с капитаните на отборите е взето решение за отлагане на състезанието.

"Не спах много, беше дълга нощ. Когато видяхме, че в 3 ч. вали толкова силен сняг, бяхме напълно сигурни, че ще бъде много трудно", каза директорът на женските надпревари Петер Гердол, цитиран от "Ройтерс".

По думите му доброволци са се включили в подготовката на трасето за двата супергигантски слалома, които са предвидени за вторник. Гердол е уверен, че времето ще позволи да се проведат и двете състезания.

"В момента прогнозата за времето е обещаваща, изглежда няма да вали отново сняг чак до утре следобед или вечерта", допълва Гердол

Световното в Кортина д'Ампецо се провежда без публика. Шампионатът ще продължи до 21 февруари, като последният старт е слалом при мъжете. Състезанието е в центъра на вниманието на Алберт Попов, който записа добри резултати през сезона в дисциплината.

Дневник