В добро настроение Григор Димитров излиза за следващото си предизвикателство на Australian Open. Във втория кръг българският тенисист ще играе с представителя на домакините Алекс Болт, който е 166-и в ранглистата и участва в турнира с "уайлд кард".

Двамата се срещат за пръв път, като мачът е последен в програмата на "Маргарет Корт арена" и ще започне след 11.30 ч. българско време.

"Гледал съм няколко негови мача, харесвам играта му и той ще играе пред родна публика. Опитвам се да се фокусирам върху това, което мога да правя аз", каза Димитров на пресконференцията след победата в първия кръг.

Българинът имаше труден съперник на старта, но потегли уверено с 6:4, 6:2, 7:6 (5) срещу Марин Чилич. Димитров заяви, че отдавна не се е чувствал толкова свеж и ще направи всичко по силите си, за да се върне в челото на ранглистата.

От друга страна, Болт се справи в четири сета с Норберт Гомбос в първия кръг. 28-годишният австралиец има малък опит на ниво АТП, където е записал десет победи и 18 загуби.

Преди няколко дни той се представи силно в подгряващия турнир "Мъри ривър оупън" и стигна осминафиналите, където отстъпи на 18-я в света Стан Вавринка след близо 2.30 часа игра.

Дневник