В рамките на няколко дни двама мъже повторно са задържани за притежание на наркотични вещества. Става въпрос за 19-годишен и 24-годишен от Цани Гинчево и Нови пазар. Те бяха хванати с „чай за пушене“ на 4 февруари, а вчера са спипани отново с наркотици.  

Около 16:30 часа на разклона за село Стан е спрян за проверка водач на Фолксваген Голф.   Непосредствено преди да спре пред униформените пътникът в колата е изхвърлил бяла торбичка с четири найлонки суха лена тревна маса. По данни на водача и пътника това било „чай за пушене“. В пепелника на автомобила е намерена саморъчно свита цигара със суха маса, за която водачът казал, че е „чай за пушене“.

Същата сцена младежите разиграха и на 4 февруари, когато Глф-а бе спрян за проверка до гробищния парк в село Енево. Униформените забелязали, че при спирането водачът - 19-годишен от село Цани Гинчево, изхвърлил нещо до колата. Оказало се, че това са четири пакетчета завити в найлонов плик суха тревна маса. Младежът признал, че съдържат „чай за пушене“. При първия случай в колата бяха още двама мъже.

При повторното нарушение 19-годишният и 24-годишният са задържани са за срок до 24 часа в РУ - Нови пазар. Иззети са общо 8 грама суха маса, която предстои да бъде изследвана лабораторно. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 3 от НК е образувано бързо производство.

ШУМ.БГ