Шампионът Новак Джокович се справи с трудностите, предложени му от Франсис Тиафо, и се класира за третия кръг на Australian Open. Сърбинът спечели с 6:3, 6:7 (3), 7:6 (2), 6:3 за три часа и половина.

Мачът беше вълнуващ и оспорван, което беше оценено от победителя.

"Двубоят беше много труден, при трудни условия - докато имаше слънце на корта беше много горещо за дългите разигравания", каза Джокович и поздрави съперника си за фантастичния мач.

"Не съм за пръв път в подобно положение, но имах щастието да изляза победител в третия сет, в който и двамата имахме възможности. Тенисът беше на високо ниво, той даде всичко от себе си", добави сърбинът, който завърши с 26 аса срещу 23 на Тиафо.

Важен момент в четвъртия сет беше, когато американецът получи наказание заради пресрочване на времето при сервиране. Това му отне първия сервис, а по-късно Джокович проби за 4:3 и това му отвори вратите към победата.

Следващият съперник на шампиона ще е някой между американците Райли Опелка и Тейлър Фриц.

Миналогодишният финалист Доминик Тийм се справи значително по-лесно след 6:4, 6:0, 6:3 срещу германеца Доминик Кьопфер. В третия кръг австриецът ще играе с Ник Кириос или Юго Умбер.

Носителят на три титли от Големия шлем и шампион в Мелбърн от 2014 г. Стан Вавринка отпадна след зрелищен петсетов мач. Той имаше три мачбола, но загуби с 5:7, 1:6, 6:4, 6:2, 6:7 (9) от унгареца Мартон Фучович.

Серена Уилямс имаше нужда от 70 минути, за да спечели с 6:3, 6:0 срещу Нина Стоянович от Сърбия. Сестра ѝ Винъс Уилямс допусна тежко поражение след 1:6, 0:6 срещу Сара Ерани.

Дневник