Домакинският мач на Атлетико Мадрид с Челси от осминафиналите на Шампионска лига бе преместен от Испания в румънската столица Букурещ в резултат на рестрикциите срещу коронавирус, потвърдиха от УЕФА.

 

„Сините“ обявиха в свое изявление, че датата на мача – 23 февруари, и началният час от 22:00 часа българско време, остават същите. Реваншът между двата тима ще се проведе на „Стамфорд Бридж“ в Лондон на 17 март.

Това е поредният европейски мач, който е преместен заради пандемията от COVID-19. По-рано това стана с двубоите на Борусия Мьонхенгладбах – Манчестър Сити и РБ Лайпциг – Ливърпул от ШЛ, които ще се проведат в Будапеща. Двубоите между Бенфика и Арсенал от 1/16-финалите на Лига Европа пък ще се проведат в Рим и Атина.

Испанското правителство във вторник удължи забраната за полети от Великобритания, Бразилия и Южна Африка от 16 февруари до 2 март в опит да овладее разпространението на новия щам на вируса. Само легални жители на Испания и съседната микро-държава Андора могат да пътуват от въпросните страни. Това е четвъртият път, в който Испания удължава ограниченията за пристигащи от Великобритания, след първоначалната забрана в края на декември. /БГНЕС