Българската актриса Мария Бакалова ще участва в новата комедия на режисьора Джъд Апатау по „Нетфликс“ – „Балонът“, предаде „Върайъти“.

Апатау е познат от филми като „40-годишният девственик“, „Така е на 40“ и „Тотал щета“. Сред актьорския състав се виждат имената на холивудските звезди Педро Паскал („Игра на тронове“, „Мандалорецът“ и „Наркос“), Дейвид Духовни („Досиетата Х“ и „Секс до дупка“) и Кийган-Майкъл Кий („Играта на играчките 4“, римейкът на „Цар лъв“ и филми от анимираната поредица „Хотел Трансилвания“).

„Балонът“ проследява група актьори, поставени под карантина в хотел заради пандемията. Сюжетът е вдъхновен от преживяванията на екипа на „Джурасик свят: Господство“, чиято работа е многократно прекъсвана заради положителните проби за COVID-19. 

Паскал и Карън Гилън („Пазителите на галактиката“) ще влязат в образа на главните актьори в измислената продукция. Не се знае каква ще бъде ролята на Бакалова.

Преди 2 дни българката спечели наградата за най-добра поддържаща роля на британската филмова критика. Тя беше отличена за участието си във втората част на комедията „Борат“ на Саша Барън Коен, където играе дъщерята на главния герой – 15-годишната Тутар.

Миналата седмица тя стана първата българка, номинирана за „Златен глобус“.

Клуб Z