Лари Флинт, порноиздателят зад списанието “Хъстлър”, е починал на 78 години вчера сутринта в дома си в Лос Анджелис от сърдечно заболяване, предадоха световните медии. Брат му Джими Флинт потвърди новината, без да спомене конкретната причина за смъртта.

Роденият в Кентъки Флинт беше парализиран и живееше в инвалиден стол от 1978 г., когато беше прострелян от белия супремасист и сериен убиец Джоузеф Пол Франклин в Джорджия. “Хъстлър” беше разгневил Франклин с публикуваните снимки на междурасов секс.

Флинт успя да превърне стриптийз клубовете в Средния Запад в бизнес империя и се прочу като страстен защитник на личните свободи.

Издигането му до върховете на богатството и славата е показано във филма от 1996 г. “Народът срещу Лари Флинт”.

Флинт има четири дъщери и един син от петте си брака. Една от дъщерите му е починала в катастрофа преди седем години. Според холивудски издания той е бил в хладни отношения с децата си, защото смятал, че те се интересували само от парите му.

Специално място в сърцето му е заемала четвъртата му съпруга, бисексуалната Алтеа, която е починала от СПИН през 1987 г. Той я е срещнал, когато тя на 17 години е започнала да танцува в един от клубовете му.

Клуб Z