Експлозия е разрушила супермаркет "Магнит" във Владикавказ, съобщиха от пресслужбата на Министерството на вътрешните работи на Северна Осетия пред ТАСС.

"Супермаркет "Магнит" избухна на улица "Гагаев", срути се като като къща от карти ... Причината не е известна", съобщиха от пресслужбата.

Пресслужбата на ръководителя на правителството на региона заяви пред журналисти, че в резултат на взрива се смята, че един човек, охрана на супермаркета, е ранен.

По-късно Министерството на здравеопазването на републиката съобщи, че под руините на сградата не са открити хора.

"В момента, според Спешна помощ, няма жертви във Владикавказ, няма и потърсили медицинска помощ. Министерството на извънредните ситуации също съобщи, че под развалините не са открити жертви", каза министърът на здравеопазването на Северна Осетия Тамерлан Гогичаев.

В същото време от Спешна помощ съобщиха за ТАСС, че охранителят е изваден жив от развалините. Те добавиха, че няма пострадали сред минувачи и живеещи в непосредствена близост до супермаркета.

"Никой от обитателите на къщите, минувачите или шофьорите, преминаващи покрай експлодиралия супермаркет, не е потърсил медицинска помощ", каза източникът.

Според източник от правоохранителните органи в супермаркета е възникнала газова експлозия.

"По предварителна информация причина за експлозията е изтичане на газ, довело до пълното срутване на сградата. Обстоятелствата сега се установяват", каза източникът.

Регионалното министерство на извънредните ситуации съобщи, че на мястото на експлозията работят над 100 души, но броят им ще се удвои.

"На място работят около 120 души персонал и 25 единици оборудване, аеромобилната групировка на Министерството на извънредните ситуации е в готовност. Ще пристигнат още 100 души", съобщиха от пресслужбата на ведомството.

Дир.бг