Община Шумен кандидатства в обявения конкурс на фирма „Уолтопия“ за изграждане на атракционен комплекс в града, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Фирмата обяви, че ще инвестира над два милиона лева в две български общини за изграждане на две съоръжения - Adventure Hub (атракционен комплекс, съчетаващ в себе си много и различни забавления) и Rollglider (съоръжение за свободно летене).

В условията, поставени от „Уолтопия“ е посочено, че участниците в конкурса трябва да посочат терен, на който фирмата ще изгради комплекса.

Община Шумен предлага терен до един от входовете на Шумен и в същото време е  в непосредствена близост до центъра на града. Върху площ от 80 дка общинската администрация предвижда оформянето на вторичен градски център, който да привлича посетители със забавления за деца и възрастни, за почивка и развлечения.

От пресцентъра на Общината уточниха, че в района до момента са изградени многофункционалната спортна зала „Арена Шумен“, над 400 паркоместа, пешеходни и велоалеи, зони за отдих, детска и фитнес площадка. Предстои строителството на плувен басейн. Изградени са електрическа и ВиК инфраструктура, а също и кладенци за собствена поливна система на тревните площи в парковото пространство.

„Теренът притежава всички предпоставки за изграждане на подобно развлекателно съоръжение за прекарване на свободното време на шуменци и гостите на града, както и да се превърне в модерна локация с характерен и запомнящ се архитектурен образ. Атракционът на  „Уолтопия“ може да се впише в цялостната визия и да стане един от неговите символи“, допълниха от Общината.

В отговор до администрацията от  „Уолтопия“ казват, че всички места, посочени от участниците в конкурса, ще бъдат посетени в последните две седмици на месец април, а победителите ще бъдат обявени на 30 април.

Българската фирма „Уолтопия“ е световен лидер в изграждането и създаването на атракционни съоръжения и до момента има над 1800 атракциона за активно забавление за хората в над 75 страни по света.

ШУМ.БГ