Пожарникари от Шумен спасиха 5 кучета, хвърлени в 15-метров сух кладенец в село Черноглавци. Спасителната акция е продължила над 2 часа вчера.

“Около 15,30 часа получихме сигнал за изхвърлени в кладенец 5 малки кученца. Наш екип отиде на място и ги извади”, обясни за ШУМ.БГ началникът на шуменската пожарна Красимир Колев. Огнеборците използвали алпийско оборудване, спускали се с главата надолу в дълбокия 15 метра кладенец. На дъното му намерили не малки кученца, а много уплашени възрастни животни. Извадили ги едно по едно.

“Със сигурност няма как да са паднали сами, някой ги е хвърлил. Как и защо, полицията ще проведе разследване”, каза Колев.

Днес кола на общинския приют за животни “Тонка Петрова” в Шумен отиде до Черноглавци, за да прибере животните, които вчера били прибрани в близка ферма на топло. През нощта две от животните избягали и за това днес в Шумен бяха докарани другите три. "Ще ги прегледаме, ще ги обезпаразитим и кастрираме, след което животните ще бъдат върнати обратно в селото", каза  пред репортер на ШУМ.БГ ветеринарният лекар на приюта д-р Ангел Стефанов. Той обясни, че нежелани кучета продължават да се изхвърлят. Пред вратата на приюта често намират кашони с малки или завързани с въже възрастни.

Към момента в приюта има 250 кучета, като повече са изхвърлени от граждани.

ШУМ.БГ