С 1800 се увеличи броят на учениците, които учат присъствено в училище. Свои възпитаници от пети до дванадесети клас посрещнаха 47 училища в областта.

В понеделник, от когато са разрешени присъствени учебни занятия за по-големите, в клас се завърнаха 892 ученици от прогимназиална и гимназиална степен на 28 учебни заведения. На 16 февруари в клас се завърнаха 773 ученици от още 16 училища, а от днес в 6 учебни заведения се обучават още 136 деца. Като вече са обхванати всички ученици, които със заповед на министъра на образованието, трябва да учат присъствено.

„Училищата сами решават кога да приемат в клас учениците си според готовността, която имат, за да посрещнат възпитаниците си. Всяко училище създаде организация за отопление на класни стаи, въвеждане на задължителните мерки, свързани с епидемичната обстановка и заради това  в средата на седмицата  се увеличи и броят на учениците в клас, в сравнение с 15-ти февруари“, обясни началникът на РУО – Шумен Боряна Николова.

Припомняме, че от 4 януари в училищата учат децата от 1-ви до 4-ти клас, като в областта учебните заведения посещават над 2800 ученици от начална степен.

ШУМ.БГ