"Манчестър сити" се откъсна с 10 точки на върха във Висшата лига и направи поредна крачка към титлата след успех с 3:1 над "Евертън". Двубоят беше отложен от 16-ия кръг, като не се изигра по план на 28 декември заради случаи на заразени с коронавирус при "гражданите".

След тотална доминация "Сити" спечели с голове на Фил Фоудън (32'), Рияд Марез (63') и Бернардо Силва (77'), а за "карамелите" се разписа Ричарлисон в 37-ата минута.

Успехът е 12-и пореден за "гражданите" във Висшата лига. В този период "Сити" реализира 31 гола и допусна само три във вратата си. Съставът на Пеп Гуардиола продължава да впечатлява, като серията без загуба във всички турнири вече е 24 поредни срещи, като последните 17 са победи - рекорд за английски тим.

След 24 кръга "Сити" е с 56 точки, вторият "Манчестър юнайтед" е с 46, колкото има и "Лестър". Четвърти и пети са "Челси" и "Уест хем" с по 42, а шампионът "Ливърпул" е шести с 40. "Евертън" не успя да се изравни с градския си съперник, с който ще се срещне през уикенда. "Карамелите" са на седмо място с 37 точки, но и мач по-малко.

Съставът на Карло Анчелоти загуби втори пореден мач в първенството.

Отсъствието на, намиращия се в отлична форма, Илкай Гюндоган не се отрази на "Сити", който доминириаше от първата до последната минута. "Евертън" действаше на контраатака, но често се бранеше в своето наказателно поле.

След няколко пропуска "гражданите" откриха в 32-ата минута. Удар на Фил Фоудън рикошира в Шеймъс Коулман и влетя в мрежата - 0:1.

Само пет минути по-късно "Евертън" изравни след голяма доза късмет. Люка Дин стреля, топката се отби в страничния стълб, а после и в Ричарлисон, за да попадне във вратата.

През второто полувреме "Сити" владееше топката в близо 75% от времето, натисна домакините, а те на свой ред отправиха само един удар за 45 минути. Натискът даде резултат, за да може Марез и Силва да се разпишат в 63-ата и 77-ата минута.

В края на двубоя на терена влезе и Кевин Де Бройне, който пропусна месец заради контузия.

Дневник