"Порто" победи "Ювентус" с 2:1 в първи осминафинал от Шампионската лига, така завръщането на Кристиано Ронално в родината не му донесе успех.

Все пак огорчението можеше да бъде и по-голямо - до 82-ата минута "драконите" водеха с 2:0. Превъзхождаха съперника си почти през целия мач.

"Севиля" и "Борусия" (Дортмунд) направиха спектакъл, спечелен от германския тим с 3:2 в Андалусия.

Осминафиналите продължават другата седмица, а реваншите са през март.

"Ювентус" може да е доволен само от последните минути на двубоя. Домакините нанесоха удари в началото на двете полувремена. Във 2-ата Бентанкур сгреши и домакините се възползваха чрез Тареми - 1:0.

Нататък "Порто" продължи да е по-добрият отбор, като същевременно не позволяваше на италианския шампион да играе. 

46-ата Марега удвои. Мачът продължи в същия дух, в три ситуации резултатът можеше да стане 3:0, при което положението на "Ювентус" доста щеше да се утежни за ответния двубой. 

В 82-ата Федерико Киеза намали. На свой ред "Старата госпожа" изтърва да изравни - Роналдо не уцели топката. В добавеното време съдията се въздаржа да отсъди дузпа в ситуация, в която по-скоро имаше нарушение срещу №7.

"Борусия" (Дортмунд) може да е доволен от резултата в Севиля - 3:2. Още повече срещу себе си има победителя в Лига Европа от миналата година.

Началото бе вълнуващо. Сусо изведе домакините напред в резултата в 7-ата минута, а в 19-ата Дауд изравни със страхотен гол. След още осем Холанд напомни за класата си - 2:1 за "Борусия". Пак той имаше думата в края на полувремето - 3:1.

В 84-ата Де Йонг намали и направи задачата на "Севиля" малко по-постижима за реванша.

Клуб Z