Наоми Осака беше повече от впечатляваща на корта днес и след 6:3 6:4 успя да премине през предизвикателството Серина Уилямс и е на финал в Австралия. Японката показа много добра и постоянна игра и заслужено триумфира в мача, което ѝ гарантира двубой срещу Каролина Мухова или Дженифър Брейди, с който ще се определи и шампионката на Australian Open 2021.

Големият заряд в двубоя донесе не малко напрежение на двете, ала в хода на мача Осака успя по-добре да се справи с това и въпреки че по-бавно успя да влезе в двубоя, тя намери ритъма си и диктува играта в хода на срещата. Впечатляващо беше колко добре днес Осака разчиташе сервиса на Серина, което и много и помагаше на ретур, освен това и устойчивостта в дългите разигравания и даваше допълнителна доза увереност.

Двубоят започна добре за Серина, която съумя да поведе с 2:0, ала намерила комфорта си на корта и започваща все по-убедително да диктува ситацията в мача - Намоми, бързо се завърна в срещата и по този начин започна да диктува по перфектен начин играта. Така отпускайки едва един гейм до края на сета, японката заслужено триумфира и поведе в отделните части.

През втората част Уилямс беше тази, която успя да навакса брейк пасив, ала това не и помогна и тя отново допусна пробив, който и в крайна сметка се оказа решаващ за изхода на сета и двубоя./ Tennis.bg


 

 

 

 

© Tennis.bg