Четири досъдебни производства за кражба на ток са образувани по време на специализирана полицейска операция в каспичанското село Марково, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Това е станало при специализирана операция по противодействие на битовата престъпност, проведена от полицейски служители на РУ-Нови пазар.

Първо униформените съвместно със служители на електроразпределителното дружество  проверили имот на ул. “Априлско въстание“, обитаван от 55-годишен мъж. Установено било незаконно прикачване към ел.мрежата. След това била извършена проверка в жилище на 40-годишен местен жител на ул. “Цар Симеон“. Там също било установено незаконно присъединяване към електропреносната мрежа.

Нерегламентирано прикачване било документирано и в имот на 54-годишен мъж на ул. “Цар Борис I“ . Непълно отчитане на потребената ел.-енергия след незаконно присъединяване е установено в частен дом на 36-годишна жена от селото на ул. “Рибарска среща“.

Собствениците на имотите ще бъдат съдени за престъпления по чл. 234 В ал. 1 от Наказателния кодекс, който предвижда до пет години затвор и глоба до петнадесет хиляди лева.

ШУМ.БГ