В Шумен започна имунизацията срещу Covid-19 на всеки желаещ. Пред  кабинета на РЗИ на ул. „Цар Калоян“№ 1 в 13,00 часа се изви опашка от около 20 души

Екип от здравната инспекция днес и утре ще ваксинира с препарата на Астра Зенека.

„Има достатъчно ваксини, всички, които желаят, ще бъдат имунизирани. Тук попълваме декларация за информирано съгласие и чек-лист, в който се вписва температурата, кръвното налягане и се снема анамнеза за минали и настоящи заболявания, алергии“, обясни д-р Димитричка Радева, началник отдел "Противоепидемичен контрол" в РЗИ.

Достатъчно е желаещите да представят единствено лична карта.

Следват се инструкциите на Министерството на здравеопазването - получилите първата доза, ще бъдат поканени за поставяне на втора след 10 седмици.

Кабинетът в РЗИ ще работи днес до 17,00 часа, а утре от 10,00 ч. до 16,00 часа.

До 20. февруари жителите на Шуменска област, на които е поставена ваксина срещу коронавирус, са 2 098. От тях 1821 са получили от ваксината на Пфайзер/Бионтех, 277 - на  „Астра Зенека“.

В неделя (21.02.) от РЗИ съобщиха, че отварят още два кабинета  с цел имунизация: в ДКЦ 1 (Новата поликлиника) - източен вход на ул. "Цар Освободител " №100, както и в МБАЛ-Велики Преслав, в гр. Велики Преслав, ул. "Любен Каравелов" №51.

ШУМ.БГ