Локомотив" (Пловдив) победи "Лудогорец" с 3:2 в най-интересния мач от 18-ия кръг в Първа лига. Черно-белите се възползваха от шансовете, които им се откриха, за да накажат шампиона и лидер в класирането.

Абел Анисе изведе "Лудогорец" напред в 17-ата минута, но до края на първата част "Локомотив" обърна с попадения на Момчил Цветанов в 41-ата и Димитър Илиев в 43-ата минута. Шампионите вкараха втори гол в 54-ата минута след точно изпълнена дузпа от Клаудиу Кешеру, но 11 минути преди края Лукас Салинас донесе успеха на домакините.

Освен петте гола, лошо впечатление направи представянето на съдията Волен Чинков. Той се запомни със грешни отсъждания, спестен червен картон и за двата тима, а победният гол на "Локомотив" падна след спорно нарушение.

Загубата е първа за "Лудогорец" от август, когато шампионите отстъпиха на "Ботев" във Враца на старта на Първа лига. Последва серия от 16 срещи без поражение за тима от Разград.

"Лудогорец" остава начело с 42 точки, а "Локомотив" събира 37, за да се изкачи на втора позиция преди ЦСКА да е изиграл мача си от кръга.ю

Срещата на стадиона в Пловдив започна с пълно надмощие на "Лудогорец". След контраатака и хубав пробив отляво на Кирил Десподов Анисе разписа. Освен тази ситуация шампионите имаха още няколко положения, но не ги вкараха.

Проблемите на гостите започнаха с контузията на капитана Светослав Дяков. В 41-ата минута "Локомотив" изравни след контраатака и изстрел на Момчил Цветанов с левия крак. Само две минути по-късно Анисе и резервата Стефан Баджи сгрешиха, топката стигна до Димитър Илиев, а капитанът на "Локомотив" прехвърли Ренан с красиво изпълнение - 2:1.

В началото на втората част "Лудогорец" отново действаше по-добре и получи дузпа след нарушение на Гомис срещу Бернард Текпетей. Кешеру беше точен от бялата точка, за да изравни.

До края на срещата и двата тима имаха своите положения, а реферът Чинков не посмя да изгони Текпетей и Гомис, които извършиха много нарушения. Нервите също взеха връх с по-остри влизания от двете страни.

В 79-ата минута след спорно нарушение Дейвид Малембана стреля от свободен удар, Ренан не се намеси убедително и Лукас Салинас вкара без проблем - 3:2.

Освен попадението "Локомотив" удари и греда, но "Лудогорец" също имаше отличен шанс, като в края на мача вратарят на домакините Мартин Луков направи важно спасяване.

Дневник