След доминация на Микаела Шифрин в последните 8 години световното първенство по ски в Кортина д'Ампецо донесе нова шампионка в дицсиплината слалом. Австрийката Катарина Линсбергер изненада фаворитките, за триумфира в най-техничната дисциплина.

Тя беше най-бърза и в двата манша на много тежкото трасе, финиширайки със сумарно време 1:39.50 минути. Линсбергер изпревари със секунда втората Петра Влъхова и 1.98 секунди третата Микаела Шифрин. Фаворитките в тази дисциплина нямаха никакъв шанс.

За Австрия титлата е първа в слалома от 2011 г., когато шампионка стана Марлийс Шийлд. След това започна доминацията на Шифрин с титли през 2013, 2015, 2017 и 2019 г. Американката спечели 11-и медал в кариерата си от световни първенства и четвърти в Кортина.

Линсбергер затвърди добрата си форма на първенството, като също спечели четвърти медал. Тя взе злато и в паралелния гигантски слалом, разделяйки го с Марта Басино, сребро в отборния старт, както и бронз в гигантския слалом.

В неделя предстои слаломът при мъжете, в който ще участват четирима българи - Алберт Попов, Камен Златков, Калин Златков и Константин Стоилов.

Дневник