Отборът на „Шумен 61“ записа нова победа в елитното първенство по хандбал при мъжете. В зала „Арена Шумен“ днес шуменци победиха „Добруджа“ Добрич с 33:25 (19:13).

Със спечелените две точки „Шумен“ отново излезе еднолично начело в класирането, като изпревари „Пирин“(досега двата тима имат равни точки, като „Пирин“ е с по-добра голова разлика). Тимът от Гоце Делчев ще изиграе утре срещата си от 15-ия кръг на А група срещу „Спартак“ Варна.

В мача с „Добруджа“ шуменският тим имаше известни колебания в играта в началните минути, когато играчите от Добрич направиха няколко бързи атаки и до 10-ата минута резултатът се движеше гол за гол. След това шуменци успяха да неутрализират контрите на „Добруджа“ и в 15-ата минута поведоха с 11:7, а на полувремето увеличиха преднината си до 19:13.

„Шумен“ не изпусна контрола над мача през втората част и в средата й поведе с 10 гола. Тзи разлика позволи на треньора Чавдар Чернев да използва в игра всички хандбалисти от резервната скамейка, като мача довършиха по-младите, които се представиха отлично. На вратата на шуменци пък добри рефлекси показаха вратарите от школата на отбора Ангел Ангелов и Хасан Хасанов.

Бранимир Балчев отново бе голмайстор за „Шумен“ с 9 попадения. Александър Димитров се отчете с 5 гола, 4 добави Стефан Ефтимов. Мартин Йорданов, Димитър Иванов и Мирослав Симеонов добавиха по 3 попадения за победата, по 2 гола записаха Енгинджан Хюсеин и Димитър Грозев, по 1 – Ивелин Иванов и Андрей Жечев.

За „Добруджа“ Стилиян Стоянов вкара 9 попадения, Донислав Димитров – 8.

Следващата седмица предстои първия сблъсък този сезон между лидерите „Шумен“ и „Пирин“. В Гоце Делчев двата тима ще играят осминафинален мач от турнира за купата на България, а победителят ще продължи на четвъртфиналите. За първенството отборите ще се срещнат на 4 април отново в Гоце Делчев, когато е отложения от есента мач. По програма „Шумен“ ще посрещне „Пирин“ в двубой от 12-ия кръг на първенството на 9 май.

ШУМ.БГ