Първото гостуване на "Левски" за годината завърши без голове. Сините сбъркаха срещу последния "Етър", като мачът предложи малко възможности пред двете врати.

"Левски" игра с човек повече от 85-ата минута, когато Мариян Иванов получи втори жълт картон заради грубо нарушение срещу Валери Божинов и беше изгонен.

Равенството остави "Левски" на осмо място с 19 точки, докато "Етър" е на дъното с 12.

"Етър" можеше да поведе още в първата минута, когато Ловре Кнежевич се възползва от грешка в отбраната на сините и напредна. Начо Монсалве обаче настигна нападателя и с шпагат отби топката от краката му.

"Левски" отговори на началния устрем на домакините с неточен удар на Найджъл Робърта. По-късно Здравко Димитров и Илия Юруков имаха добри възможности.

Второто полувреме започна с грешка на вратаря на "Левски" Звонимир Микулич. Той се сблъска с Монсалве и изпусна топката, която Миси Мезу от "Етър" не можа да насочи към вратата.

В 84-ата минута се откри най-доброто положение за "Левски", когато Робърта беше изведен отдясно. Нападателят влезе в наказателното поле, игра сам и стреля от малък ъгъл, като ударът му беше спасен от Анатоли Господинов.

Дневник