След като в петък внезапно промени одобрения от правителството ваксинационен план и поиска "зелени коридори", в които всички желаещи да могат да се имунизират срещу COVID-19 без условия, днес премиерът Бойко Борисов е наредил да се създаде организация да започне поставянето на ваксини и в най-малките и отдалечени населени места. За това се разбра от съобщение на правителствената информационна служба след традиционното за понеделник работно съвещание по действията срещу коронавируса.

"Организирате екипи в най-отдалечените и най-малките населени места. Колкото има желаещи, да бъдат ваксинирани. Не трябва да има разлика между големи, малки и отдалечени населени места", е цитиран да нарежда Борисов. Той специално се обръща към вътрешния министър да се използват за логистиката възможностите на полицията, пожарната и гранична полиция.

Зам.-председателят на Управителния съвет на Българския лекарски съюз Николай Брънзалов е съобщил, че личните лекари са готови да се включат във ваксинационния процес, след като в почивните дни са преодолени логистичните проблеми, които е имало в малките населени места.

Дневник