До 10 хиляди зрители ще могат да присъстват по английските стадиони от средата на май. Това предвижда британското правителство в план от четири части за излизане от националната карантина.

Според него предстои да се проведат серия от тестове на събития през април. От Английската футболна лига съобщиха, че ще обсъдят с правителството възможността за допускане на малък брой фенове на финала за Купата на лигата, който ще се проведе на "Уембли" на 25 април.

Ако тестовете са успешни, на спортни събития на открито ще бъде позволено да присъстват до 10 хиляди души или 25% от общия капацитет на стадионите, като ще бъде взета по-ниската стойност, но това няма да се случи преди 17 май.

Това означава, че феновете може да се завърнат за последния кръг от Висшата лига, който ще се проведе на 23 май. От 11 юни започва европейското първенство, като "Уембли" ще приеме седем мача от надпреварата.

През декември публиката се завърна за кратко в английския футбол, но скоро след това страната влезе в национална карантина.

Дневник