Европейският първенец "Байерн" (Мюнхен) продължава защитата на титлата в Шампионската лига с гостуване в Рим. Баварците се насочват към първия си тест в елиминациите, където съперник е "Лацио".

Мачът е от 22 ч. и ще бъде излъчен по MAX Sport 3. По същото време в друг осминафинал "Атлетико" (Мадрид) приема "Челси", като двубоят ще бъде предаван по MAX Sport 2.

"Байерн" влиза в ролята на фаворит в сблъсъка. Тимът на Ханзи Флик беше отборът с най-добри показатели в групите, като баварците нямат загуба в турнира вече близо две години. За този период германският шампион има впечатляващите 16 победи и едно равенство.

Наскоро баварците станаха вторият отбор след "Барселона" с шест трофея в рамките на година. След спечелването на световното клубно първенство обаче "Байерн" намали темпото и се представя колебливо в Бундеслигата, позволявайки на "Лайпциг" да се върне в борбата за титлата.

"Знаем какво се случи в последните няколко дни. Имаме идея как да играем. Възнамеряваме да го направим отново от самото начало", каза Флик в навечерието на мача.
 

Освен с умора баварците трябва да се справят с голям брой отсъстващи играчи. Томас Мюлер и Бенжамен Павар са в изолация след заразяване с коронавируса, Серж Гнабри се възстановява от контузия, Корентен Толисо и Дъглас Коста са с травми, а защитникът Никлас Зюле също е под въпрос за мача.

"Лацио" отново е в елиминациите на Шампионската лига след 21-годишно прекъсване. В последните си 12 мача в турнира италианският отбор неизменно вкарва и допуска поне по един гол. Най-големият коз за "Лацио" е присъствието на Чиро Имобиле, който спечели "Златната обувка" за голмайстор в Европа през миналия сезон.
 

"Да се изправиш срещу най-добрите, ти дава удовлетворение и допълнителна мотивация. Очевидно ще бъде много труден мач. Ще се опитаме да направим всичко възможно, съзнавайки че няма да променим стила си на игра", посочи Имобиле.

Двата отбора се срещат за пръв път в историята. "Байерн" е непобеден в пет мача в Италия, в които има три успеха и две равенства. Баварците са играли два пъти на стадион "Олимпико" в Рим, като в тези двубои паднаха общо 13 гола. През 2014 г. германците разгромиха със 7:1 "Рома".

Дневник