Бивши футболисти от "Левски" и ЦСКА, хирург, журналист, бригаден генерал - това са част от кандидатите за депутати на БСП от гражданската квота, одобрени днес от тясното ръководство на "Позитано" 20. Листите предстои да бъдат утвърдени от Националния съвет и регистрирани до 2 март (кои ще са кандидатите четете тук).

Бившите футболисти на "Левски" и ЦСКА - Емил Велев-Кокала и Христо Марашлиев, ще са кандидати на социалистите за депутати в столичния 24 многомандатен избирателен район (МИР). Четвърта в листата за същия район ще е актрисата и народен представител в сегашния парламент Нона Йотова.

Кандидат за депутат ще е и друг бивш футболист - Георги Георгиев-Гецата, който също така е бил президент на "Марица", съобщава партийният пресцентър. Той ще е в листата в Пловдив.

Втори в 25 МИР в София, където водач е Корнелия Нинова, ще бъде журналистът Иван Гранитски.

Хирургът и бивш изпълнителен директор на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" проф. Димитър Раденовски е в листата на БСП във Видин.

О.р. бригаден генерал Цветан Харизанов, който е бивш ръководител на Националния военен университет "Васил Левски", е в листата в Сливен.

В листата в Смолян е преподавателят по история в СУ "Св. Климент Охридски" доц. д-р Христо Беров. В Бургас кандидат за депутат от БСП е деканът на Центъра по икономически и управленски науки в Бургаския свободен университет проф. д-р Юлия Йоргова-Форд, а във Варна - проф. д-р Маринела Грудева от Медицинския университет.

В листите са и директорът на Регионална библиотека "Любен Каравелов" в Русе Теодора Евтимова, както и председателят на на Българския ветеринарен съюз д-р Трифон Цветков.

Дневник