Европейският шампион "Байерн" (Мюнхен) превключи на висока скорост и постигна гръмка победа на стадион "Олимпико" в Рим. Тимът на Ханзи Флик разгроми с 4:1 "Лацио" и гледа смело към участие в четвъртфиналите на Шампионската лига.

"Байерн" отвори вратата към голям успех още през първата част, когато се разписаха Роберт Левандовски, Джамал Мусиала и Лирой Сане. Впоследствие Франческо Ачерби си отбеляза автогол, а попадението за "Лацио" вкара Хоакин Кореа.

В другия осминафинал "Челси" се наложи с 1:0 над "Атлетико" (Мадрид), като мачът се игра в Букурещ. Единствения гол вкара Оливие Жиру в 71-ата минута.

"Байерн" изигра най-силния си мач от началото на годината и постигна 17-а победа в последните 18 мача в Шампионската лига. Успехът за баварците дойде на фона на много отсъстващи играчи и колебливо представяне в предишните мачове.

С гола си Левандовски вече има 72 попадения и излезе трети във вечната ранглиста на турнира. Повече пъти са се разписвали единствено Кристиано Роналдо (134) и Лионел Меси (119).

От друга страна, Мусиала се превърна в най-младия голмайстор за "Байерн". На 26 февруари англичанинът ще навърши 18 години.

Дневник