Утре - 25 февруари от 18:35 часа на сцената на концертна зала „Проф. Венета Вичева“ гостува пианистката Борислава Танева, съобщиха от шуменската Симфониета.

Под диригентската палка на Калина Василева ще бъдат изпълнени две произведения на Моцарт - Увертюрата към операта „Сватбата на Фигаро“ и Концерт за пиано и оркестър № 24. В концертната програма ще бъде представена и Симфония № 96 „Чудото“ от друг виенски класик Йозеф Хайдн.

Проф. Борислава Танева е преподавател в Националната музикална академия. Нейните студенти многократно са отличавани с награди на международни форуми и конкурси. Саматя тя е редовно канена като член на жури на музикални конкурси по пиано и композиция във Франция, Австрия, Люксембург, Гърция, Сърбия, Малта, България и други.

Борислава Танева концертира активно в цяла Европа, Бразилия, Израел.
Лауреат е на международни конкурси по пиано, камерна музика и композиция в България, Италия, Япония, Гърция, Люксембург, Норвегия. Танева е основател и зам. председател на швейцарско-българската асоциация за култура SBAC, базирана в Женева, председател е на фондация „Пианисимо’’и Артистичен директор на фестивала „Моцартови дни“, който се провежда през август в Правец.

ШУМ.БГ