Вълнение, три точки разлика и необикновена размяна на комплименти между треньорите. В такава обстановка "Лудогорец" приема ЦСКА в най-очаквания мач в първенството.

Шампионите сгрешиха преди седмица срещу "Локомотив" в Пловдив (2:3) и след осмата си поредна победа червените се доближиха на три точки. Близостта между двата отбора в класирането и устремът на ЦСКА под ръководството на Бруно Акрапович създадоха допълнително очакване за мача.

Двубоят, който е в 15.00 часа в Разград, ще е изключително важен, въпреки че е прекалено рано, за да се каже, че ще е решаващ в спора за титлата.

Това смята и треньорът на "Лудогорец" Валдас Дамбраускас. Двамата с Акрапович показаха уважение един към друг. Те насочиха вниманието към футболните качества в двубоя, който в последните години се свързваше повече с напрежението между двата клуба.

"Лудогорец" и ЦСКА са в серия от седем последователни равенства помежду си в мачовете в първенството. През есента червените изпуснаха победата на "Българска армия" след зрелищен мач, завършил 2:2.

Акрапович каза в четвъртък, че също като Дамбраускас обича да играе шах. "Винаги е трудно срещу хора, които обичат да играят шах, да направиш правилната тактика. "Знаем, че нашият стил на игра е неудобен за противника. Физически сме подготвени."

Литовецът отвърна: "Акрапович остави сериозна следа с работата си в "Локо" (Пловдив), а сега променя ЦСКА. И в шаха, и във футбола обичам да съм от водещата позиция и да съм с белите. Затова всички в клуба сме облечени в бяло, има някаква символика. Футболът обаче е различен. В шаха разчитам само на себе си. Във футбола все пак играчите са живи същества, стратегията е различна".

Заявките и от двамата са за атакуващ футбол. И двата отбора имат силни футболисти и ще опитат да се докажат. ЦСКА се раздели с двама основни играчи - централния защитник Валентин Антов и голмайстора Али Соу, но според Акрапович отборът остава много качествен. В първия си мач без Соу червените спечелиха трудно с 1:0 срещу "Черно море" у дома, благодарение на гола на привлечения на мястото на гамбиеца Жорди Кайседо.

Треньорът на ЦСКА постави важен акцент върху това, че според него почитателите на футбола в България трябва да се насладят на мача. "Тук се говори само за напрежение и притеснение. Никой не говори, че трябва да се радваме на този мач. Цяла България да се радва за такъв голям мач, първия срещу втория. Чета малко вестници и се опитват хората да слагат напрежение за съдиите. Работата им не е лесна. Призовавам да успокоим нещата и да гледаме нормално. Дано съдиите да не се виждат и да не се говори за тях", каза Акрапович.

Дневник