За 2020 г. в касата на "Левски" са постъпили близо 15.3 млн. лева, посочват сините. От клуба отчитат ролята на привържениците, които имат пряка заслуга за над една трета (34.4%) от всички приходи за периода.

Чрез продажбата на клубни артикули, билети, абонаментни и членски карти и дарения феновете са донесли 5.27 млн. лева на "Левски". За периода от февруари до ноември включително, когато клубът беше без генерален спонсор, приносът на феновете се равнява на 65.3% от общите приходи.

Разходите за 2020 г. са на стойност 14.23 млн. лева, като 7.34 млн. са изплатени под формата на заплати, осигуровки и данъци. По споразумението с НАП са погасени 1.76 млн. лева.

"2020 бе странна година. Година, в която ПФК "Левски" бе опрян до стената и през която премина основно благодарение на несломимия левскарски дух", пише в съобщението на "Левски".

Приходите от реклама са 4.23 млн. лева, а сумата от телевизионните права възлиза на малко над 556 хиляди. Клубът е получил заеми от собственици в размер на 1.25 млн. лева, докато от други дарения (без да се включват дейностите с феновете) в клуба са влезли 2.54 млн. лева.

От тях 1.9 млн. лева са постъпили в началото на годината от предишния генерален спонсор "Национална лотария", чиято дейност беше спряна заради обвиненията към бизнесмена Васил Божков. През май депутатът на ДПС Делян Пеевски дари 500 хил. лева на сините чрез притежаваната от него "Интръст ЕАД", което предизвика вълнения сред привържениците, но дарението беше прието.

За 2020 г. "Левски" е платил малко над 1 млн. лева за трансфери на играчи и е продал футболисти за 900 хил. лева.