"Лудогорец" се класира на четвъртфиналите в Купата на България след успех с 2:1 над "Царско село" като гост. Деветкратният шампион стигна до победата с голове на Мавис Чибота в 33-ата минута и Абел Анисе в добавеното време на първата част.

За "Царско село" се разписа Дилан Мертенс в 60-ата минута.

В последните три сезона шампионите отпадат именно в четвъртфиналната фаза на турнира, като два пъти загубиха от ЦСКА, а веднъж от "Лудогорец". В историята си "Лудогорец" е печелил само два пъти Купата на България - през 2012 и 2014 г.

Съставът на Валдас Дамбраускас изигра по-силно първо полувреме, в което реализира двата си гола. Първият падна след атака отляво и изстрел на Чибота, при който вратарят на "Царско село" не се намеси добре.

В края на първото полувреме Анисе се възползва от лоша игра в защитата на домакините след корнер.

По-големият проблем за "Лудогорец" беше контузията на бранителя Антон Недялков. Той напусна със съмнения за тежка травма в дясното коляно.

След паузата "Царско село" заигра по-агресивно, опита да притисне "Лудогорец" и създаде положения. Час след началото на мача удар на Мертенс по земя попадна в мрежата на шампионите, като вратарят Пламен Илиев не успя да хване топката.

По-късно Илиев имаше ключова намеса, спирайки удар на Стефан Христов. В края на мача "Царско село" вкара втори гол, но той беше отменен заради засада.

В друг мач от осминафиналите в турнира "ЦСКА 1948" победи "Ботев" (Пловдив) като гост и се класира сред осемте най-добри. Червените надделяха с 2:1 след продължения. Ивайло Чочев от дузпа в 16-ата минута изведе "ЦСКА 1948" напред, но в 53-ата "Ботев" изравни чрез Маркиньос. Победният гол вкара Димитър Митков в 100-ната минута.

Дневник