В мач, изпълнен с много нерви, "Левски" успя да победи "Берое" с 3:1 и да се класира на четвъртфинал в Купата на България. Три от четирите гола на стадион "Георги Аспарухов" паднаха от статични положения - две от дузпи и един от пряк свободен удар.

Сините се наложиха след обрат, като бяха в ролята на догонващи от 27-ата минута, когато Мартин Камбуров се разписа за "Берое" от дузпа. Герой в мача беше нападателят на "Левски" Найджъл Робърта, който се отчете с хеттрик. Той се разписа в 38-ата, 66-ата и 90-ата минута. Близо 30 минути "Левски" игра и с човек повече.

С класирането на четвъртфинал "Левски" се присъединява към "Локомотив" (Пловдив), ЦСКА, "Лудогорец", "ЦСКА 1948" и "Арда", които също продължават напред.

Срещата не започна добре за сините, които в първите минути трудно се ориентираха. Индивидуални грешки, както и напрегнати действия на домакините позволиха на "Берое" да стига до вратата на "Левски".

В 27-ата минута левият бек Фейсал Рерас направи груба грешка в опит да изчисти топката и повали играч на "Берое", с което направи дузпа. От бялата точка Камбуров не сгреши и се разписа за 25-и път в кариерата си срещу "Левски".

Само 11 минути след гола на "Берое" сините успяха да изравнят. Това се случи след пряк свободен удар около границата на наказателното поле. Робърта отправи силен удар, а вратарят на "Берое" позволи топката да влезе в неговия ъгъл.

През втората част "Левски" игра по-добре от гостите, а освен това получи и числено предимство. В 61-ата минута Карлос Охене изпусна нервите си и настъпи Мартин Петков от сините, за което беше изгонен от съдията.

Едва пет минути след червения картон на Охене "Левски" успя да обърне резултата. Илия Юруков беше съборен в наказателното поле, а от бялата точка Робърта реализира за 2:1.

До края на двубоя по-добрите положения бяха за "Левски", но вратарят на "Берое" направи няколко спасявания. В последната минута Робърта оформи хеттрика си, наказвайки груба грешка на защитниците в бяло-зелено.

Дневник