Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас не очаква големи сделки в испанския футбол по време на летния трансферен прозорец. Според него тенденцията "Барселона" и "Реал" (Мадрид) да привличат големи звезди няма да бъде спазена.

Тебас е на мнение, че клубовете в Испания ще продължат да изпитват големи проблеми от финансово естество заради кризата с коронавируса.

В последните месеци "Реал" е свързван със звездата на ПСЖ Килиан Мбапе, както и с нападателя на "Борусия" (Дортмунд) Ерлинг Холанд. Според Тебас обаче само два клуба в света могат да си позволят толкова скъпи играчи - ПСЖ и "Манчестър сити".

"Не мисля, че подобни сделки са възможни с оглед на ситуацията в момента. Ако "Реал" иска да вземе играч като Мбапе, ще трябва да чака до края на неговия договор", каза Тебас.

Според президента на Ла Лига испанският футбол може да изпадне в неблагоприятна ситуация заради казуса с Лионел Меси. Договорът на аржентинеца с "Барселона" изтича, а подновяването му зависи от изхода от президентските избори.

"Ла Лига винаги иска да има най-добрите играчи. Очевидно е, че нашето първенство може да получи сериозен удар, ако Меси напусне. Въпреки това мисля, че можем да се справим, защото в последните години играчи като Неймар и Кристиано Роналдо напуснаха", добави още шефът на Ла Лига.

Той очаква феновете да се върнат по испанските стадиони до края на сезона.

Дневник