Говорител на херцогинята на Съсекс заяви, че тя е натъжена от новината, че срещу нея са повдигнати обвинения в тормоз, докато все още живеела в двореца Кенсингтън, съобщава Би Би Си.

Историята за това, как Меган твърди, че е принудила двама от личните си асистенти да напуснат работните си места и е нанесла морална травма на трети, е публикувана от „Таймс“, където има имейл с подробности за конфликта и имената на участниците.

Според нейния представител това е поредната лична атака срещу херцогинята.

Публикацията е в навечерието на излъчването на интервюто на Меган и принц Хари с Опра Уинфри, планирано за понеделник.

Меган живее в двореца почти година, откакто се омъжва за принц Хари през май 2018 г. От статията следва, че жалбата срещу херцогинята е получена през октомври 2018.

“Херцогинята е натъжена от тази последна лична атака срещу нея, защото самата тя е била жертва на тормоз и напълно подкрепя онези, които са преживели такава болка и травма”, заявява личният й представител. В света царува състрадание и тя ще се опита да бъде пример за това как да правим правилни и добри дела”.

Бъкингамският дворец, който отговаря за приемането на хора за кралската служба, заяви, че е изключително загрижен за обвиненията в тормоз срещу херцогинята на Съсекс и ще ги проучи внимателно. Бъкингамският дворец никога няма да толерира тормоза и тормоза на работното място, се казва в изявлението. Ще бъде проведено разследване.

Засега всички са съгласни само в едно: цялото внимание ще бъде насочено към интервюто, което Меган е дала на Опра Уинфри.

Дворцовият персонал отдавна иска да разкаже историята така, както я виждат. Някои от служителите на двореца са убедени, че буквално са се постарали да помогнат на Меган след сватбата, след което са били третирани много грубо или по-късно напълно уволнени като безполезни и ненужни.

Писмото буквално въплътява слуховете и догадките, които витаят около херцогинята, когато няколко месеца след сватбата няколко слуги напускат наведнъж работа.

Поддръжниците на Меган няма да се откажат от позициите си. Те твърдят, че хората, посочени в писмото, което е попаднало във вестника, не са знаели нищо за жалбата и никога не е било под формата на официален документ. Но където и да дебне истината, напрежението и публичността в навечерието на излъчването на интервюто ескалираха до краен предел.

Херцогът и херцогинята на Съсекс се оттеглиха като високопоставени членове на кралското семейство още през март 2020 г. и сега живеят в Калифорния. През февруари Бъкингамският дворец обяви, че няма да се върнат към церемониалните си задължения.

Двучасовото интервю на Меган и принц Хари ще се излъчи в САЩ по CBS в неделя вечерта на 7 март и във Великобритания в 21:00 часа /лондонско време/ в понеделник на 8 март по ITV.

В съобщение от CBS се казва, че в интервюто Меган ще говори за брака си, как е влязла в кралското семейство, майчинството и как живее под толкова силен обществен натиск.

Тогава принц Хари ще се присъедини към нея и заедно ще разкажат как миналата година са решили да се преместят в САЩ и за бъдещите си планове.

В откъс от встъпително интервю херцогът на Съсекс прави паралели между кралското и социалното отношение към майка му, принцеса Даяна и Меган.

Според Хари, докато той и Меган не са решили да се оттеглят като високопоставени членове на кралското семейство, той се страхувал, че историята може да се повтори. /БГНЕС