Челси" стана поредният отбор, който побеждава шампиона "Ливърпул" в дома му "Анфийлд", задълбочавайки кризата на мърсисайдци. Сините стигнаха до ценния успех с гол на Мейсън Маунт в 42-ата минута.

Това се оказа достатъчно на "Челси" да се върне в топ 4, като съставът продължава да няма загуба при новия си мениджър Томас Тухел.

"Ливърпул" остава едва седми, като трябваше да преглътне поредно разочарование. За първи път в историята си загуби пет пъти поред на своя стадион. Съставът на Юрген Клоп има повече поражения в последните три месеца, отколкото в първите 100 срещи на германския мениджър (4 загуби).

За последно действащият шампион спечели на "Анфийлд" на 16 декември, а от тогава изигра седем мача (пет загуби и два равни), в които се разписа само два пъти и получи 10 гола.

През 2021 г. "Ливърпул" има само една победа (гост на "Шефилд") и пет загуби.

След 27 кръга "Челси" е 4-и в таблицата с 47 точки, като има с три по-малко от третия "Лестър" и с 4 от "Манчестър юнайтед". "Ливърпул" е седми с 43 точки, а пред него са "Уест Хем" (45) и "Евертън" (46), като и двата тима са с мач по-малко. Шампионите имат с 22 точки по-малко от лидера "Манчестър сити".

В двубоя "Ливърпул" изпита огромен проблем да създаде чисти положения пред вратата на "Челси" и по-трайното притежение на топката, нямаше предимство. За 90 минути шампионите отправиха само един точен удар. Сините бяха по-организирани, много по-опасни в атака, а също и с по-ясна идея.

В 24-ата минута "Челси" вкара гол чрез Тимо Вернер, който обаче беше отменен заради засада.

"Ливърпул" не се възползва от това и в края на първата част вече беше изоставащ. Мейсън Маунт си освободи пространство около границата на наказателното поле и с мощен шут вкара зад Алисон - 0:1.
 

В началото на втората част "Ливърпул" имаше претенции за дузпа, когато топката срещна ръката на Нголо Канте, но реферът Мартин Аткинсън и системата за видеоповторения (VAR) прецениха, че нарушение няма.

До края на двубоя Клоп опита всичко, за да промени изхода на срещата. Той извади и звездата си Мохамед Салах от терена, но това не даде ефект.

Дневник