През следващото денонощие през страната ще премине студен атмосферен фронт. През нощта облачността ще е значителна, но ще остане почти без валежи. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Източна България от североизток, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще са между 2° и 7°.

Утре ще е предимно облачно, на места в източната половина от страната и в планините ще има слаби валежи от дъжд. С понижението на температурите преди обяд в североизточните райони и Предбалкана дъждът ще се примесва със сняг. Вятърът постепенно ще отслабва и ще е до умерен в западната половина от страната от северозапад, а в източната – от североизток. Дневните температурите ще се понижат значително и максималните ще са от 3°-4° в Североизточна България до 11°-12° в южните райони.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - около 2°, на 2000 метра - около минус 4°.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 6°-9°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Слънцето в София изгрява в 6 ч. и 54 мин. и залязва в 18 ч. и 22 мин. Продължителността на деня е 11 ч. и 28 мин.

НИМХ