Към 10,30 днес хоспитализираните в ковид отделенията на шуменската болница са 200, съобщиха от лечебното заведение. За последно заразените с коронавирус в местната МБАЛ бяха толкова много през декември м.г.

В ОАИЛ са настанени 7 пациенти, 6 от тях са интубирани. За една седмица са приети 135 пациенти с Covid-19 срещу 88 изписани.

Висок е броят и на починалите пациенти с коронавирус. За периода 1-7 март живота си са изгубили 19 души, като най-младият е жена на 53 години, а най-възрастния е мъж на 88. Днес са починали още двама, съобщи д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Медицинска дейност” в МБАЛ–Шумен.

Продължава ръстът на случаите на Covid-19 в Шуменскo. За поредна седмица областта е в червената зона, като към вчерашна дата заболеваемостта е 456,3 на 100 хиляди души от населението, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

430 са регистрираните в Единния информационен портал нови случаи на COVID-19 в Шуменска област за периода 1-7 март 2021 г. Под карантина в момента се намират 1540 души.

За изминалите седем дни са поставени 691 дози от ваксината на Pfizer/BioNTech, като 131 са първи дози, а 553 са ваксинираните с втора доза. Поставени са и 877 дози от ваксината на Astra Zeneca.

От РЗИ не съобщиха дали тази седмица в областта ще работят имунизационни кабинети за ваксиниране по желание, нито дали са предоставени количества от ваксините на личните лекари.

За изминалата седмица служители на Здравната инспекция са извършили 93 проверки за спазване на противоепидемичните мерки на територията на областта. Не са установени нарушения.

ШУМ.БГ