Трима футболисти, състезаващи се в Италия, попадат в първия списък на новия селекционер Ясен Петров. Специалистът е повикал осем играчи с клубове извън България за началото на квалификациите за световното първенство.

Сред тях са двама от Серия А - нападателят Андрей Гълъбинов от "Специя" и Валентин Антов от "Болоня". Там е и Петко Христов от третодивизионния "Про Верчели".

Извън повиканите е Божидар Краев, който е част от португалския "Фамаликао". Нападателят беше в състава на България при предишния селекционер Георги Дерменджиев.

В края на март на българския отбор му предстои серия от три мача за седмица, с които започват квалификациите за световното през 2022 г. На 25 март съставът приема Швейцария, а три дни по-късно в София е и мачът с Италия. На 31 март е гостуването на Северна Ирландия.

Предстои Петров да обяви пълния списък. Селекционерът няма да може да използва няколко основни футболисти, играещи в България - Антон Недялков, Тодор Неделев и вратаря Мартин Луков.

Повиканите футболисти, които играят в чужбина: Георги Костадинов (Арсенал Тула, Русия), Страхил Попов (Хатайспор, Турция), Васил Божиков (Слован Братислава, Словакия), Кристиян Малинов (Льовен, Белгия), Валентин Антов (Болоня, Италия), Андрей Гълъбинов (Специя, Италия), Антонио Вутов (Мезьокьовешд, Унгария) и Петко Христов (Про Верчели, Италия).

Дневник