Четири години след един от най-великите обрати в Шампионската лига "Барселона" мечтае за нов подвиг в турнира. Съперникът е същият - ПСЖ, а двата тима отново се изправят на "Камп ноу". На 8 март 2017 г. каталунците успяха да надвият парижани с 6:1, заличавайки загубата си с 0:4 от първия мач.

Сега съставът от "Камп ноу" има пасив от 1:4 след първия осминафинален сблъсък.

"Няма невъзможни неща. Ние вярваме в собствените си възможности и няма да се предадем без битка. Ще бъде трудно, защото ПСЖ е много качествен отбор, но ще се борим", каза Роналд Куман на пресконференцията преди срещата.

Мачът идва само дни след големите промени в "Барселона" и президентските избори, които доведоха до смяна на властта. Жоан Лапорта се завърна на президентския пост на мястото на подалия оставка Жозеп Мария Бартомеу.

През този сезон "Барселона" вече направи няколко невероятни обрата в турнира за Купата на краля. Каталунците си осигуриха финал в надпреварата, но Шампионската лига остава голямата цел. "Не мисля, че ПСЖ се страхуват от нас заради обрата от 2017 г., сега ни предстои нов мач", каза още Куман.

Той ще разчита на добрата форма на "Барселона", който показва убедителна игра от началото на 2021 г., а единственият слаб мач беше именно в Париж.

От своя страна парижани ще бъдат без Неймар, който е с нова контузия и пропуска пореден мач. Бившият играч на "Барселона" не е играл от 10 февруари. Килиан Мбапе, който реализира хеттрик на "Парк де пренс" обаче е на линия, а треньорът Маурисио Почетино опроверга информацията, че може да му даде почивка.

"Нищо не е свършило, ако си мислим, че "Барселона" ще се предаде и сме се класирали напред, то ще бъдем наказани. Ще подходим сериозно, няма как в такива мачове да пазиш най-важните си играчи", каза аржентинският треньор.

"Барселона" и ПСЖ се изправят един срещу друг тази вечер от 22 часа.

Дневник