Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер смята, че заедно с Рафаел Надал и Новак Джокович ще са във водеща роля в тениса още около три години.

Думите му дойдоха ден преди завръщането му в игра след повече от година извън корта. В сряда вечерта швейцарецът ще срещне Даниел Еванс в Доха.

Федерер посочи, че много трудно някой друг тенисист може да спечели турнир от Шлема, тъй като за целта трябва да преодолее поне двама от тримата големи. "Проблемът за новото поколение е, че Новак, Рафа и аз не можем да играем по друг начин. Някой от тях може да победи мен, но да загуби от Новак, да победи Новак, но да не успее срещу Рафа или да победи Рафа, но да не успее срещу мен", каза швейцарецът, който през лятото ще стане на 40 години.

"Вярвам, че ще видим голяма промяна след три години. Но знам, че Рафа, Новак и аз ще опитаме да се задържим възможно най-дълго и ще се постараем да увеличим броя на титлите си", добави Федерер. Двамата с Надал имат по 20 титли от Големия шлем, а Джокович е с 18 след успеха на Australian Open. Сърбинът също заяви, че вече ще насочи усилията си към най-силните турнири.

Федерер каза, че първите му големи цели му за този сезон са насочени към "Уимбълдън" и олимпийските игри, като стремежът му е дотогава да е във върхова форма.

Дневник