ПСЖ се класира на четвъртфинал в Шампионската лига, отстранявайки "Барселона" в един от най-интересните сблъсъци от осминафиналната фаза. Мачът на "Парк де пренс" завърши 1:1, което беше достатъчно на парижани, които спечелиха убедително на "Камп ноу" с 4:1.

Те успяха да удържат вдъхновената игра на "Барселона", а испанският тим направи много силно първо полувреме.

Килиан Мбапе вкара от дузпа в 31-ата минута, а точен за "Барселона" беше Лионел Меси в 37-ата. Звездата на каталунците пропусна и дузпа в самия край на първата част.

За ПСЖ това е едва второ класиране на четвъртфинал в последните пет години, като през миналия сезон парижани стигнаха до финала в турнира. "Барселона" отпада още на първото стъпало в елиминациите за пръв път от 2007 г.

Участие в четвъртфиналите на турнира си осигури и "Ливърпул", който постигна втора победа над "РБ Лайпциг" с 2:0 с общ резултат 4:0 е сред осемте най-добри. Мърсисайдци стигнаха до победата с попадения на Мохамед Салах и Садио Мане.

Четири години след невероятния си обрат срещу парижани, "Барселона" опита да направи същото. Каталунският тим започна много силно, като притисна домакините от първата минута, създавайки много положения. ПСЖ прие играта в своето поле и само по чудо не допусна гол.

Когато изпитваха най-големи проблеми парижани успяха да стигнат до гол. Това се случи след дузпа, отсъдена от ситемата за видеоарбитраж, която видя нарушение срещу Мауро Икарди. Килиан Мбапе беше точен от бялата точка в 31-ата минута.

За французина това беше четвърти гол в двата мача с "Барселона", след като отбеляза хеттрик на "Камп ноу".

"Барселона" отговори незабавно и само шест минути след гола на Мбапе Меси изравни. Той вкара с прекрасен изстрел от около 25 метра, като не остави шансове на стража на домакините Кейлор Навас.

Именно костариканецът имаше ключова роля до края на първата част. Той отрази истрели на Гризман, Серхио Бускетс и Дембеле, с което спря устрема на гостите. В края на първото полувреме Навас спаси и удар от дузпа на Меси.

Тя беше отсъдена за опасна игра на Курзава срещу Гризман.
 

След почивката темпото на игра беше много по-ниско. ПСЖ се задоволи с това да действа в защита, като рядко минаваше центъра, не отправи нито един изстрел за вторите 45 минути и владееше топката в едва 35% от времето. "Барселона" имаше контрол, но това не доведе до нови опасности.

Дневник