С двубой между "Манчестър юнайтед" и "Милан" започва фазата на осминафиналите в Лига Европа. Два от най-успешните отбори в европейските турнири продължават във втората по сила надпревара, надявайки се да се борят за отличието.

Помежду си "Юнайтед" и "Милан" имат спечелени общо 20 купи от европейските турнири.

Сблъсъкът на стадион "Олд Трафорд" идва само дни, след като "Юнайтед" надви градския си съперник "Сити" и прекъсна невероятната му серия от победи. "Червените дяволи" са в отлично настроение, но ще бъдат без една от основните си фигури Маркъс Рашфорд. Аут от срещата е и вратарят Давид Де Хеа.

"Милан" също не може да разчита на някои от звездите си: Златан Ибрахимович, Хакан Чалханоглу, Марио Манджукич и Анте Ребич дори не попаднаха в групата.

"Юнайтед" ме впечатли с победата над "Сити", това е много силен отбор. Не бих казал, че това е финал преди финала в този турнир. Има и други силни отбори, които заслужават внимание", каза преди срещата треньорът на "росонерите" Стефано Пиоли.

Двата отбора не са се срещали в европейските турнири от 2010 г., когато играха на осминафиналите в Шампионската лига, а "червените дяволи" спечелиха с 3:2 в Милано и с 4:0 на "Олд трафорд".

Двубоят между "Манчестър юнайтед" и "Милан" е тази вечер от 19.55 часа пряко по БНТ3.

Дневник