Том Брейди и "Тампа бей бъканиърс" подписаха нов договор, който ще задържи легендарния куотърбек при "пиратите" отвъд първоначалния му контракт. Това обяви тимът, който спечели Супербоул LV с Брейди през февруари.

Той се присъедини към "пиратите" през миналата година с договор за два сезона при гарантирани 50 милиона долара. "Новият му договор е за няколко години и ще го задържи в Тампа по-дълго", обявиха от отбора без да разкриват подробности.

По-рано през деня източници от Националната футболна лига (НФЛ) съобщиха, че договорът на 43-годишния играч е за четири сезона.

След Супербоул Брейди изрази желание да играе и след 45-годишна възраст. С триумфа над "Канзас сити чийфс" с 31:9 куотърбекът спечели седми шампионски пръстен в своето десето участие в срещата за титлата. Той подобри и куп рекорди, завършвайки с впечатляващите 50 тъчдаун паса през годината.

"В преследване на 8. Задържаме бандата заедно", написа кратко Брейди в социалните мрежи, публикувайки снимка от подписване на договора.

Ходът на куотърбека е много важен за "Тампа бей", като според различни информации това ще освободи 19 милиона долара, за да може други ключови играчи да подпишат нови договори. След Супербоул 24 играчи на "пиратите" станаха свободни агенти, но преди дни тимът обяви сделки с важни фигури като лайнбекъра Лавонте Дейвид и уайд-ресийвъра Крис Годуин.

Дневник