"Левски" взе втора шампионатна победа за 2021 г., след като надигра "Ботев" (Враца) с 3:1 като гост. Тимът на Славиша Стоянович не стигна никак лесно до трите точки, налагайки му се да прави обрат след почивката. През първата част гостите от София бяха тотално надиграни.

"Ботев" поведе с гол на Костадин Ничев в седмата минута, а осем по-късно пропусна и дузпа чрез Даниел Генов. След паузата сините обърнаха с три гола в рамките на девет минути. Найджъл Робърта се разписа два пъти (57-а и 66-а), а един гол добави Живко Атанасов (59-а).

Успехът позволи на сините да съберат 24 точки и да се изкачат на девето място. Те са и непобедени от началото на календарната година. "Ботев" остава 12-и с 18. Съставът от Враца има девет поражения и само една победа в последните си 10 срещи.

Двубоят започна лошо за сините, които още в седмата минута се озоваха в ролята на догонващи. След груба грешка в отбрана при корнер, топката попадна в непокрития Костадин Ничев и бранителят на "Ботев" се разписа с диагонален шут.

По-добрата игра на домакините от Враца продължи с още няколко ситуации, а в 15-ата минута те получиха и дузпа. Тя беше отсъдена за игра с ръка на Патрик-Габриел Галчев.

Изстрелът на Даниел Генов от бялата точка обаче срещна страничния стълб.

Проблемите за "Левски" се увеличиха и след травма на бранителя Начо Монсалве, който пострада след сблъсък със стража на "Ботев".

До края на първата част "Левски" успя да отправи само един точен изстрел, но той не застраши сериозно вратаря на "Ботев" Красимир Костов.

След паузата "Левски" излезе много по-мотивиран и с повече агресия успя да притисне домакините. След груба грешка на стража на врачани Найджъл Робърта изравни в 57-ата минута, разписвайки се с глава. Само две минути по-късно гол добави и Живко Атанасов. Централният бранител засече също с глава след асистенция на Робърта.

Нидерландецът оформи крайния резултат в 66-ата минута от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Мартин Петков.

В другите мачове от съботната програма "Славия" надви "Монтана" с 2:1, а "Ботев" (Пловдив) победи "ЦСКА 1948" с 3:2.

Дневник