"Рилски спортист" срещу "Левски Лукойл" е финалът за Купата на България по баскетбол. Двата тима се класираха в срещата за трофея след убедителни победи над "Балкан" (Ботевград) и "Ямбол".

Финалът е в понеделник от 19 ч.

Двата тима са на първо и второ място в Националната баскетболна лига (НБЛ), като "Рилски спортист" е лидер. Тимът победи два пъти "Левски Лукойл" в три срещи.

В първия полуфинал съставът от Самоков успя да разгроми "Балкан" с 90:48. "Рилски спортист" ограничи нападението на "Балкан", като тимът от Ботевград завърши без нито един точен изстрел от зоната за три точки (0-26), а общо стрелбата от игра беше около 30 процента.

Във втората среща носителят на купата за 2019 и 2020 г. "Левски Лукойл" игра много ефективно в атака, за да победи приятната изненада в турнира от "Ямбол". Съставът на Константин Папазов се наложи със 100:84.

Ключови мача се оказаха втората и третата четвърт, в които авансът на "Левски Лукойл" стана двуцифрен. Силен мач за сините изигра американецът Кийт Бенсън, завършил с "дабъл-дабъл" - 26 точки и 12 борби.

Дневник