След два мача без успех ЦСКА се върна на победния път, надделявайки над "Етър". Червените спечелиха с 1:0 след неочаквани трудности на своя стадион "Българска армия".

Футболистите на Бруно Акрапович пропуснаха дузпа преди почивката, спасена от вратаря на "Етър" Христо Иванов. Той се отчете и с още няколко важни намеси. Единственият гол в мача вкара резервата Енрике Рафаел в 61-ата минута.

С трите точки ЦСКА се върна на второто място, като има 43. Червените са на осем зад лидера "Лудогорец". "Етър" е последен с 16 точки.

Преди почивката червените напълно домиинираха, а "Етър" действаше в отбрана. Гостите от Велико Търново не стигнаха до нито един шут за 45 минути.

В 24-ата минута Здравко Илиев извърши нарушение в наказателното поле и ЦСКА получи дузпа. Йомов, който се беше разписал от бялата точка срещу "Чермо море", стреля в десния ъгъл на вратаря, но Христо Иванов спаси.

Малко по-късно стражът на гостите се отчете с нова важна намеса, когато Йомов проби отляво.

В 60-ата минута Бруно Акрапович прибегна към промени и те дадоха мигновен ефект. Влезлият от пейката Енрике засече отлично подаване на Жорди Кайседо, за да открие - 1:0.

След попадението "Етър" опита да реагира, но освен статични положения трудно стигаше до опасности. ЦСКА също нямаше много ситуации пред вратата на гостите.

Дневник